Neodoljiva pita sa sirom i spanaćem

 ≫ 
  • 2

Sastojci:

Za koru pite:

- 3 šolje brašna

- 150 g putera (hladnog)

- 2 jaja

- 3 kašike hladne vode

- 1/2 kašičice soli

- 1 kašičica suvog bosiljka

Za fil sa spanaćem i sirom:

- 300 g odmrznutog spanaća

- 300 g feta sira

- 3 kom svežih jaja

- 1 kašika maslinovog ulja

- 4 kašike jogurta

- 1/2 kašičice soli

- 1/2 šolje brašna

- 1 kašičica praška za pecivo

- 1/2 šolje parmezana (rendanog)

- 1/3 kašičice mlevenog crnog bibera

Priprema:

Pomešati brašno, so i dodati hladan puter. Izdrobiti prstima puter, mešajući sa brašnom, dok se ne pretvori u manje grudvice. Dodati jaja, suvi bosiljak i vodu i sve dobro zamesiti, oblikovati u jufku, umotati u plastičnu foliju i staviti u frižider na pola sata. Zaleđen spanać samo dobro ocediti i pomešati sa  maslinovim uljem, jogurtom, sirom, jajima, brašnom i praškom za pecivo. Dodati so, parmezan i biber  i skloniti u frižider. Uključiti rernu da se ugreje na 220°C.

Izvaditi koru i razviti je na predhodno pobrašnjenoj radnoj površini. Razviti otprilike da može da stigne do rubova tepsije za pečenje pite. Viljuškom izbosti koru. Sipati smesu sa sirom i spanaćem i koru kažiprstom pritisnuti na svakih 1 cm da dobije lepe ivice. Staviti da se peče nekih 45 min, dok ivice pite ne dobiju lepu rumenu koru, ali paziti da je ne prepečete. Malo prohladite i odmah služite.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тутор

    3. jun 2017 | 18:46

    Уместо спанаћа убаците коприву и биће десет пута боља и слађа.

  • Mara

    3. jun 2017 | 23:01

    Nemojte se muciti, kupite kore, napravite fil, kore osim fonje i gornje isceoajte, pa umacitrpe u smesu.Pokrijte gornjom korom, prelijte sa nalo ulja pomesanog s malo vode i pecite. Ocas posla, jako ukusna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA