Dinstana boranija sa šarenim povrćem
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g žute boranije
- 1 struk praziluka, može i glavica crvenog luka
- 2 komada crvene, zelene paprike babure
- 2 kom paradajza, ili pelat iz konzerve
- 2 veća bela krompira
- po ukusu začini, so, zeleni biber, aleva paprika, lovorov list, peršun, mirođija
- 3 čena belog luka
Priprema:
Praziluk zeleni i beli deo se isecka na krugove, može i crveni dobije se lepa boja, prodinsta se na maslinovom ulju, kratko, doda se boranija, paprika isečena na kocke ili kako želite, poklopi malo prodinsta, pa se doda paradajz oljušten i isečen, poklopi se i pusti na laganu toplotu da pusti svoje sokove, krompir se oljšti i iseče na kocke doda u boraniju, dodaju se začini i nalije vrlo malo vode, tek da pokrije krompir, ako je potrebno, na kraju iseckati beli luk i puno peršuna i mirodjije, pa sve prekriti da prokrčka par minuta.
Može da se služi sa kašikom kiselog mleka, ili pavlake, a može i kašika kajmaka, ko voli.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.