Tost lepinja sa prženim jajima

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 2 jaja

- malo seckanog spanaća

- po želji so i biber

- malo majoneza

- 1 kajzerica (ili drugo pecivo)

- manji paradajz

Priprema:

U tiganj sipajte malo ulja i zagrejte, pa razbijte dva jaja. S viljuškom razbijte žumance i malo ga izravnajte s belancem. Odmah nakon toga na jaja stavite spanać i malo ga pritisnite viljuškom da se sjedini sa jajima.

Neka jaja zadrže oblik kruga koliko je to moguće, dakle neka budu spojena kao jedna smesa. Nakon što se jaja dovoljno stvrdnu, s kuhinjskom lopaticom preklopite jaja na pola, tako da spanać ostane zatvoren s obe strane. Tako preklopljeno kratko pržite i okrenite na drugu stranu, isto tako na kratko.

Nakon što su jaja pržena izvadite ih na drvenu dasku za rezanje i prepolovite nožem. Na razrezanu kajzericu stavite majonez, s obe strane. Na majonez stavite narezan paradajz, a preko njega stavite obe polovine prethodno prženih jaja.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA