Špagete sa ćuftama i maslinama

 
 ≫ 
  • 0

Probajte nešto novo!

Sastojci:

Ćufte:

- 300 g dva puta mlevenog mesa (svinjsko ili juneće)

- 1 crni luk srednje veličine

- 10 kom krupnijih crnih maslina

- 1 čena belog luka

- 1 ravna kašičica sveže seckanog origana

- 1 ravna kašičica slatke mlevene paprike

- po ukusu so

- po ukusu biber

Sos:

- 10 kom zrelih paradajza

- 1 šaka bosiljka

- ½ kafena kašičica cimeta

- ½ kafene kašičice slatke mlevene paprike

- 2 kašičice smeđeg šećera

- po ukusu so

- po ukusu biber

Testo:

- 500 g svežih špageta

- po ukusu so

- po ukusu ekstra devičansko maslinovo ulje

Priprema:

Masline propasiramo sa pasirkom za beli luk, beli luk takođe, sve pomešamo sa origanom, soli, biberom,  mlevenom slatkom paprikom i jednim lukom koji smo predhodno  izdinstali. U mešavinu dodamo dvaput mleveno meso, pa od dobijene mase oblikujemo kuglice od 3 cm koje propržimo na maslinovom ulju, kratko, tek da dobiju zlatnu boju sa svih strana. Paradajz očistimo od peteljke, a sa suprotne strane od peteljke oštrim nožem zarežemo x. Paradajz spustimo na par sekundi u kipuću vodu koju smo postavili za špagete. Nakon par sekundi vadimo paradajz cedaljkom i spuštamo ga u hladnu vodu na 20-30 sec.

Nakon toga kožica se sa lakoćom skida. Paradajz nasečemo sitnije i stavimo da se dinsta na isto ulje na kome smo pekli kuglice, dodamo sitno seckan bosijak, cimet, šećer, so, biber i sve dinstamo dok se paradajz skroz ne otopi i pretvori u fini sos, a proces možemo ubrzati gnječenjem paradajza sa pasirkom za pire krompir. Špagete skuvamo u slanoj vodi po uputstvu. Skuvane špagete ocedimo od vode, properemo mlakom vodom i ponovo ocedimo, pa prelijemo sa ekstra devičanski maslinovim uljem i sosom od paradajza. Špagete služimo uz dodatak mesnih kuglica – ćufti, posute  bosiljkom.

(Telegraf.rs)

 

 

 

Video: Koncert filmske muzike Enija Morikonea i Nina Rote u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA