Špagete sa telećim mlevenim mesom
Ovo jelo je još bolje ako ga servirate uz rendani kačkavalj!
Sastojci za 6 osoba:
- 500 g mlevenog mesa, telećeg
- 4-5 glavice crnog luka
- malo ulja
- malo soli, bibera, origana, lorberovog lista i drugih začina po želji
- 200 ml paradajz pirea
- malo vode
- 1 pakovanje tankih špageti
- malo rendanog kačkavalja
Priprema:
Stavite 2-3 kašike ulja u tiganj i u njemu dodajte naseckani crni luk. Posolite (da luk pusti vodu) i pržite, ali pazite da luk ostane beo da ne počne da se prži. Uz postepeno dodavanje po malo vode dinstajte crni luk nekih 20-tak minuta odnosno dok sasvim ne omekša. Zatim u tako dobro pripremjen luk dodajte mleveno meso i sve začine. Kratko propržite i nalijte vodom, otprilike 2 čaše. Poklopite do pola i ostavite na tihoj vatri da se kuva oko sat, sat i po. Na kraju dodajte paradajz pire, otvorite poklopac i uz češće mešanje kuvajte dok voda ne ispari, a ostane dovoljno sosa.
Skuvajte špagete. U vruću vodu stavite so i malo ulja, pustite da voda provri i stavite špagete. Kada budu kuvane odmah ih procedite i isperite hladnom vodom. Servirajte špagete, prelijte ih sosom i rendanim kačkavaljem odozgo.
(Telegraf.rs)
Video: Podkast "Glasno", EP 3: Gost Marko Miljković
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.