Pohovane ćureće šnicle sa pomfritom
≫
Sastojci za 2 osobe:
- 5 većih ćurećih šnicli
- 2 jaja
- so
- brašno
- ulje
- za serviranje: pomfrit
Priprema:
Izdinstati šnicle na tihoj vatri, pa spremiti dva dublja tanjirića. U jedan sipati malo brašna, a u drugi umutiti dva jaja i dobro posoliti. Dinstane šnicle uvaljati u brašno pa u jaje i pržiti na zagrejanom ulju, dok ne porumene. Uz šnicle poslužite pomfrit i salatu po želji.
(Telegraf.rs)
Video: Snežna vejavica u Pančevu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
MinaGogi
Ja dobro izlupam šnicle bilo to belo meso pileće, curece ili krmenadle, zacinim solju, biberom i malo aleve paprike i odstoji mi ili preko noći ako unapred isplanirao ili sat - dva pre pečenja. Uvaljam u brašno a u drugom tanjiru ulupam dva jaja i brašno kao za gušće palačinke i tu brzo sa obe strane i u tiganj. Odličan poh i ukusne i hladne. Ako isecem kao štapiće onda posle jaja uvaljam u susam, malo prezle i parmezana.
Podelite komentar
plavi safir
Ne razumem čemu dinstanje pa onda prženje?? Šnicle začiniti, uvaljati u brašno pa u jaje a ko voli onda u prezlu i pržiti dok lepo porumeni s obe strane. Vrlo kratko jer je meso mekano.
Podelite komentar
Delije Čikago
Nešto najukusnije.
Podelite komentar