Skandinavsko pečeno pile na maslacu

 
 ≫ 
  • 0

Pile, maslac, začini - može li bolje?

Sastojci:

- 1,5 kg celo pile

- 50 g maslaca

- 1 kašika svežeg ili suvog sitno seckanog estragona

- 1/4 glavice belog luka

- malo začina i bibera

Za sos:

- 1 kašika brašna

- 150 ml pavlake za kuvanje

- 1 kašika estragona

- 2 kašike ceđenog limuna

- malo soli i bibera

- 150 ml vode

Priprema:

Zagrejte rernu na 200°C. Pomešajte maslac, beli luk, estragon i začine, pa sa pola smese napunite pileću šupljinu. Prstima odignite kožu pileta od mesa i namažite smesom sa svih strana. Okrenite pile prsima na dole u pleh za pečenje i pecite oko 40 min. Prevrnite na drugu stranu, prelijte sokovima koji su u plehu i pecite jos nekih 30 min. Kada je pećeno ocedite sokove u pleh, pile premestite u posudu s poklopcem i stavite sa strane.

Pleh stavite na šporet, zagrevajte i uz mješanje dodajte brašno pa kuvajte 1 minut. Dodajte pavlaku, estragon, vodu, limunov sok, so i biber i  kuhajte još 2-3 minuta, dok se malo ne zgusne. S malo sosa prelijte pile, a ostatak poslužite posebno za prelivanje isečenog pileta. Možete uz pile ubaciti šargarepu i peršun kao prilog ili po želji nešto drugo.

(Telegraf.rs)

 

 

Video: Koncert filmske muzike Enija Morikonea i Nina Rote u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA