Slane galete s vinom i susamom
≫
Sastojci:
- 1,5 čaša belog vina
- 1.5 čaša ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike susama
- 5 čaša brašna
- čaša je od 2 dl
Priprema:
Sve satojke za testo dobro umutiti u glatko i masno testo. Zagrejati aparat za galete, praviti kuglice i peći galete do rumene boje. Pečene galete prohladiti i držati u papirnoj kesi da bi sačuvale hrskavost. Možete ih praviti i u integralnoj verziji. Staviti 1 cašu integralnog brašna i 4.5 čaša belog brašna. Još su hrskaviji od galeta sa belim brašnom.
(Telegraf.rs)
Video: Željka Bojić je jedna od njih, ona čeka na transplantaciju jetre i ima samo jednu poruku
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.