Crvena domaća kobasica sa ljutom paprikom

 ≫ 
  • 1

Sastojci:

- 5 kg mlevenog mesa

- 2 glavice belog luka

- 6 komada suvih crvenih ljutih papričica

- so, biber, crvena mlevena paprika

- 3-4 kašičice šećera

- 1 paket svinjskih creva

Priprema:

Meso iseckati na sitne komade ili kockice. Samleti na mašini za meso ljute papričice i 2 glavice očišćenog belog luka, pa staviti u 2-3 dl vode. U meso zatim dodati so, biber i mlevenu crvenu papriku i  2-3 šake soli. Bibera i paprike otprilike po 100 g kao i šećera. Zatim se doda ona voda sa belim lukom i feferonama mlevenim. Dobro se izmeša i ostavi na hladnome preko noći. Ako se kobasice stavljaju na dim onda se samo doda voda u kojoj je bio natopljen beli luk i ljute feferone. Sutradan se prave kobasice. Meso se opet dobro izmeša, i ako je potrebno doda se još malo hladne vode. Prvo natopiti creva u mlaku vodu, a na mašinu za mlevenje mesa stavi se nastavak za pravljenje kobasica. Meso se melje i direktno ide u creva.

Da se isproba ukus prvo samelješ mesa za jednu pljeskavicu i staviš u tiganj i ispržiš. Kada se proba vidi se, da li treba dodati, i koji zacin. Ako treba dodati nesto, opet dobro izmješajte i punite creva. Posle toga, po želji dalja obrada, dimljenje, prženje ili pečenje na roštilju.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Н. С

    9. jun 2017 | 13:00

    Е, што му даде рецепт немам речи.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA