Ekstra pita sa parmezanom i račićima
Sastojci za 4 osobe:
- 1 zamrznuto lisnato testo (500 g)
- 250 g paradajza
- 100 g luka
- 250 g tikvica
- 300 g fino seckan peršun i beli luk
- 150 g čeri paradajza
- 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 kašike kapara
- 50 g rendanog parmezana
- 1 kašika naseckanog peršuna
- račići, po želji
Priprema:
Na pobrašnjenoj podlozi oba komada testa razvijte na dimenziju 30 x 20 cm, pa ih prerežite napola tako da ukupno imate 4 komada testa. Paradajz narežite na manje komade, luk i tikvice na tanje kriške. Stavite sve zajedno u istu posudu, dodajte kapar, prelijte maslinovim uljem i promešajte. Na lagano pobrašnjeni pleh za pečenje (40 x 30 cm) položite dva komada testa. Svaki komad premažite s ¼ seckanog paradajza i na svaki stavite po ¼ pripremljenog povrća. Pospite rendanim parmezanom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 210°C oko 15 minuta.
Pečene pite pospite naseckanim peršunom i poslužite. Postupak ponovite s preostalim testom i povrćem. Pečene pite možete dodatno ukrasiti s tankim listićima salate i na roštilju pripremljenim račićima.
(Telegraf.rs)
Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.