Prolećna supa od luka sa seckanim peršunom

 
 ≫ 
  • 0

Pravo osveženje - zdravo i aromatično!

Sastojci:

- 2 kašike putera ili maslinovog ulja

- 2 luka srednje veličine

- 2 čena belog luka

- 3 kašike brašna

- 1 kašika začina

- 1/4 kašičice bibera

- 1/4 kašičice soli

- 2 kašike pavlake

- 2 kašike seckanog peršuna

Priprema:

Oba luka isjeći veoma sitno. Na dve kašike maslinovog ulja ili putera proprziti luk 5-6 minuta. Dodati brašno i pržiti 2-3 minuta pa doliti litar vode. Dodati začine, sačekati da provri i smanjiti na tihu vatru i kuvati 20- tak minuta, po potrebi dolivati vodom. Na kraju kuvanja dodati pavlaku za kuvanje, promešati i posuti sa seckanim peršunovim listom, pa poslužiti.

(Telegraf.rs)

Video: Marija Milutinović novinarka Telegraf.rs izveštaj iz Bele kuće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA