Sočno meso sa pomfritom na grčki način

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- ceo komad mesa

- so

- voda

- svinjska mast

- krompir

Priprema:

U zagrejanu vodu staviti ceo komad mesa sa kožicom na dole. Vode neka bude do pola mesa. Kuvati pola sata na laganoj vatri. Izvaditi meso iz vode, malo prohladiti, pa posoliti, a u međuvremenu zagrejati mast. Kožicu zaseći na trake plitko, ne i po mesu. Staviti u tepsiju sad sa kožom prema gore i preliti sa vrelom mašću. Peći na 180 do 200 stepeni, oko sat i po, zavisi koliki je komad mesa. Za vreme pečenja nekoliko puta kašikom prelivati kožicu.

Pred kraj pečenja dodati 1 do 2 dl vode i pojačati rernu na 250 stepeni. U ovoj fazi se može dodati krompir. Kožica će sad pucketati i napraviće se mehurići. Ako pečete i krompir pazite da vam meso ne izgori. Izvadite ga iz rerne kada kožica lepo uhvati boju, a krompir još eventualno dopeći.

(Telegraf.rs)

Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA