Sočno meso sa pomfritom na grčki način
Sastojci:
- ceo komad mesa
- so
- voda
- svinjska mast
- krompir
Priprema:
U zagrejanu vodu staviti ceo komad mesa sa kožicom na dole. Vode neka bude do pola mesa. Kuvati pola sata na laganoj vatri. Izvaditi meso iz vode, malo prohladiti, pa posoliti, a u međuvremenu zagrejati mast. Kožicu zaseći na trake plitko, ne i po mesu. Staviti u tepsiju sad sa kožom prema gore i preliti sa vrelom mašću. Peći na 180 do 200 stepeni, oko sat i po, zavisi koliki je komad mesa. Za vreme pečenja nekoliko puta kašikom prelivati kožicu.
Pred kraj pečenja dodati 1 do 2 dl vode i pojačati rernu na 250 stepeni. U ovoj fazi se može dodati krompir. Kožica će sad pucketati i napraviće se mehurići. Ako pečete i krompir pazite da vam meso ne izgori. Izvadite ga iz rerne kada kožica lepo uhvati boju, a krompir još eventualno dopeći.
(Telegraf.rs)
Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.