Salata od pečene paprike sa začinom
Neodoljivo predjelo ili salata - u koju možete dodati i drugo povrće, po svom izboru.
Sastojci za 2 osobe:
- 5 crvenih paprika
- 2-3 čena belog luka
- so,biber,ulje
Priprema:
Rernu zagrejati na 200 stepeni. Paprike oprati, osušiti, začiniti i složiti u namašćen pleh, te preliti sa malo ulja. Preko pleha staviti foliju. Kada budu pečene kožica se lakše ljušti. Staviti u rernu i peći oko 35-45 minuta ili prema vašoj proceni.
Ostaviti ih u plehu prekrivene folijom da se ohlade. Odstraniti im kožicu, te ih iseći na tanje trake. Luk isitniti i dodati paprikama, koje možemo dodatno začiniti sa još malo ulja i sirćeta. Poslužiti paprike kao salatu uz obrok.
(Telegraf.rs)
Video: Koncert filmske muzike Enija Morikonea i Nina Rote u Sava Centru
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.