Ražnjići od šampinjona sa povrćem na roštilju
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g šampinjona
Marinada:
- 60 ml maslinovog ulja
- 60 ml soka od limuna
- 1 kašika peršuna-listovi
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- po ¼ kašičica čili papričice i bibera
- 2 čena belog luka (sitno naseckanog)
- 1 kašika sirćeta
Priprema:
Za oko 10 ražnjića:
Ako koristite drvene štapiće za roštilj stavite ih desetak minuta u hladnu vodu da se natope. Pečurke očistite i operite u tekućoj vodi. U posudu stavite sve sastojke za marinadu pa ih dobro usitnite. Prelijte pečurke, najbolje je to napraviti u kesici za zamrzavanje, pa ostavite na hladnom mestu 30-45 min. Pečurke prepolovite na pola i provucite stapić kroz deblju izbočinu na pečurkama. Pazite da sve pečurke budu okrenute na istu stranu da se bolje ispeku i da finije izgledaju. Pecite pečurke po tri minuta sa svake strane, počevši sa prerezanom. Pečene pečurke prelijte ostatakom marinade i pokapljite sa još malo maslinovog ulja.
Možete da dodate na ražnjiće papriku, tikvice, pileće meso pa pecite na roštilju isto kao i same šampinjone. Servirajte toplo kao prilog ili glavno jelo.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.