Ražnjići od šampinjona sa povrćem na roštilju

 ≫ 
  • 0

Sastojci za 4 osobe:

- 500 g šampinjona

Marinada:

- 60 ml maslinovog ulja

- 60 ml soka od limuna

- 1 kašika peršuna-listovi

- 1 kašičica soli

- 1 kašičica šećera

- po ¼ kašičica čili papričice i bibera

- 2 čena belog luka (sitno naseckanog)

- 1 kašika sirćeta

Priprema:

Za oko 10 ražnjića:

Ako koristite drvene štapiće za roštilj stavite ih desetak minuta u hladnu vodu da se natope. Pečurke  očistite i operite u tekućoj vodi. U posudu stavite sve sastojke za marinadu pa ih dobro usitnite. Prelijte pečurke, najbolje je to napraviti u kesici za zamrzavanje, pa ostavite na hladnom mestu 30-45 min. Pečurke prepolovite na pola i provucite stapić kroz deblju izbočinu na pečurkama. Pazite da sve pečurke budu okrenute na istu stranu da se bolje ispeku i da finije izgledaju. Pecite pečurke po tri minuta sa svake strane, počevši sa prerezanom. Pečene pečurke prelijte ostatakom marinade i pokapljite sa još malo maslinovog ulja.

Možete da dodate na ražnjiće papriku, tikvice, pileće meso pa pecite na roštilju isto kao i same šampinjone. Servirajte toplo kao prilog ili glavno jelo.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA