Meksička čorba sa mesom i povrćem
Prelepo latino-predjelo...
Sastojci za 4 osobe:
- 300-400 g telećeg mesa
- ½ kg krompira
- 2-3 šargarepe
- 1 glavica luka
- komadić korena celera
- 5-6 kašika ulja
- malo seckanog peršuna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica začina
- malo bibera
- 1 kašika brašna
- 1-2 kašike ajvara ljutog
- 1 l vruće vode
- malo aleve paprike
- čili papričica
Priprema:
Meso iseckati na kockice kao za gulaš. Svo povrće oprati, oljuštiti i iseći na kockice. Pripremiti tiganj i u njemu na malo ulja zapeći meso i malo ga prodinstati sa vodom nekih 5-10 minuta. U loncu u kojem ćete kuvati čorbu na ulju prvo propržite luk, zatim dodajte, šargarepu, celer, krompir i malo propržite. Zatim dodajte brašno i sve dobro izmešajte i malo zapržite. Mešajte sve vreme, da se nebi lepilo za dno. Zatim dodajte vodu, koja treba da pokrije povrće, pa dobro izmešajte.
Dodajte meso u lonac i kuvajte na blagoj vatri oko 30-40 minuta. Kad primetite da je meso i povrće skuvano, dodajte začine, peršun i ajvar po zelji. Pustite da se još malo krčka, po potrebi, ako je previše gusto možete dodati još vode ili ako je previše vodeno malo koncentrata paradajza. Zbog začina probajte čorbu na kraju i dodajte još soli, začina ili aleve paprike po želji i naravno čili papričicu.
(Telegraf.rs)
Video: Adam: Za 20 godina spasilačkog rada, nisam doživeo ovakvu intervenciju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.