Kebab od junetine serviran u domaćoj tortilji
Sastojci za 8 osoba:
- 700 g junećeg mlevenog mesa
- 2 kašike svežeg timijana
- 4 kašike začina
- 1 kašika mlevenog kumina
- so, sveže mleveni crni biber
Zelena salata:
- po želji mešavina nekoliko vrsta zelenih salata po izboru
- 1 šaka sveže nane
- limun, maslinovo ulje, biber, so
Tortilje:
- 400 g integralnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- kašičica soli
- 1 kašika omekšalog maslaca
- 1 kašičica meda
- voda, mleko
Priprema:
Meso:
U meso dodati začine, i sve dobro promešati, pa ostaviti u frižider, dok pripremite ostalo.
Tortilje:
Za tortilje izmešati brašno i sve suve sastojke, pa dodati med i maslac, prstima sjediniti s brašnom, te lagano umesiti testo dodajući prvo mleko, a onda vodu dok se ne dobije kompaktna masa koja se odvaja od posude. Ostaviti sa strane pokriveno prozirnom folijom pa pripremiti salatu. Mešavinu zelene salate pomešati sa svežom nanom, dodati dosta limunovog soka, malo soli i bibera. Meso podeliti na 8 delova i vratiti u frižider, te ispeći tortilje. Testo podeliti na 8 kuglica, tanko razviti i peći na tiganju bez ikakvih dodataka s jedne i druge strane dok tortilje ne dobiju zlatkaste mehuriće.
Tortilje uviti u prozirnu foliju da ostanu tople. Kad je sve spremno, ispeći meso na roštilju ili grill tiganju, pred serviranje zelenu salatu začiniti s malo maslinovog ulja, limunovog soka, soli i bibera.
Serviranje:
Na svaku tortilju posuti malo začina koje smo stavljali u meso, staviti mešavinu zelene salate, izdrobiti pečeno meso na komadiće, saviti tortilju u rolnu i poslužiti.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.