Burger od mešavine seckanog i mlevenog mesa

 ≫ 
  • 1

Sastojci za 4 osobe:

- 500 g mlevenog mesa – govedina

- 1 manji komad bifteka

- 1 manji komad ramsteka

- 1 kašičica soli

- 8 kašika prezli

- 2 luka

- 4 kašičice peršuna

- 2 kašičice mlevenog bibera

- 8 kašika vode

- 4 kašike ulja

Priprema:

Odreske iseckati na sitne kockice. Naseckano meso pomešati sa mlevenim i dobro posoliti. Na maslacu propržiti luk sitno naseckan, važno je da burger sadrži puno luka. Pržiti luk oko 5 minuta da malo potamni. U meso dodati proprženi luk zajedno sa masnoćom, naseckani peršun, prezle, vodu, i dobro pobiberiti sa sveže mlevenim biberom. Oblikovati burger ručno ili u kalupu za burgere, pa staviti u frižider da odstoji oko 30 minuta.

Kada su burgeri ohlađeni i malo se stegnu može se krenuti sa prženjem i to na malo ulja. Prvo jednu stranu pržiti 3 minuta, okrenuti i pržiti drugu stranu 3 minuta s tim da stavite poklopac koji je manje veličine nego tiganj i s njim pritisnete na burger da se u isto vreme prži i "znoji". Burger mora izuzetno potamniti sa obe strane. Pecivo narežite na pola, možete ga propržiti u tiganju gde se pržio burger. Dodati majonez, kečap, čili sos ili slično po vašem ukusu. Salatu možete dodati u burger ili poslužiti posebno.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA