Burger od mešavine seckanog i mlevenog mesa
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g mlevenog mesa – govedina
- 1 manji komad bifteka
- 1 manji komad ramsteka
- 1 kašičica soli
- 8 kašika prezli
- 2 luka
- 4 kašičice peršuna
- 2 kašičice mlevenog bibera
- 8 kašika vode
- 4 kašike ulja
Priprema:
Odreske iseckati na sitne kockice. Naseckano meso pomešati sa mlevenim i dobro posoliti. Na maslacu propržiti luk sitno naseckan, važno je da burger sadrži puno luka. Pržiti luk oko 5 minuta da malo potamni. U meso dodati proprženi luk zajedno sa masnoćom, naseckani peršun, prezle, vodu, i dobro pobiberiti sa sveže mlevenim biberom. Oblikovati burger ručno ili u kalupu za burgere, pa staviti u frižider da odstoji oko 30 minuta.
Kada su burgeri ohlađeni i malo se stegnu može se krenuti sa prženjem i to na malo ulja. Prvo jednu stranu pržiti 3 minuta, okrenuti i pržiti drugu stranu 3 minuta s tim da stavite poklopac koji je manje veličine nego tiganj i s njim pritisnete na burger da se u isto vreme prži i "znoji". Burger mora izuzetno potamniti sa obe strane. Pecivo narežite na pola, možete ga propržiti u tiganju gde se pržio burger. Dodati majonez, kečap, čili sos ili slično po vašem ukusu. Salatu možete dodati u burger ili poslužiti posebno.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Danka
Predivno
Podelite komentar