Punjeni šampinjoni sa tunjevinom i povrćem

 ≫ 
  • 0

Sastojci za 4 osobe:

- 500 g šampinjona

- 2 glavice crnog luka

- malo belog luka

- veza peršunovog lista

- 2 konzerve tunjevine

- kriške kačkavalja koliko ima kapica šampinjona

- začin

- beli biber

- origano

- bosiljak

- nana

Priprema:

Šampinjone dobro operite i odvojte kapice od nožica, pa nožice sitno iseckati. Crni i beli luk i peršun iseskati u “secku”. Na malo ulja prodinstati mešavinu crnog, belog luka i peršuna. Dodati začin i biber, sa sitno seckanim nožicama. Malo dinstati sve zajedno, pa dodati tunjevinu iz konzervi (oceđenu od ulja). Sve zajedno promešati i ostaviti da se kuva još 5 minuta. Dodati bosiljak i nanu (sitno mlevenu).

U poseban sud koji može da ide u rernu poređati kapice i malo ih pospite origanom. Puniti kapice filom i na svaku stavite po jedanu krišku kačkavalja. Peći u rerni oko 30 minuta.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA