Punjeni šampinjoni sa tunjevinom i povrćem
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g šampinjona
- 2 glavice crnog luka
- malo belog luka
- veza peršunovog lista
- 2 konzerve tunjevine
- kriške kačkavalja koliko ima kapica šampinjona
- začin
- beli biber
- origano
- bosiljak
- nana
Priprema:
Šampinjone dobro operite i odvojte kapice od nožica, pa nožice sitno iseckati. Crni i beli luk i peršun iseskati u “secku”. Na malo ulja prodinstati mešavinu crnog, belog luka i peršuna. Dodati začin i biber, sa sitno seckanim nožicama. Malo dinstati sve zajedno, pa dodati tunjevinu iz konzervi (oceđenu od ulja). Sve zajedno promešati i ostaviti da se kuva još 5 minuta. Dodati bosiljak i nanu (sitno mlevenu).
U poseban sud koji može da ide u rernu poređati kapice i malo ih pospite origanom. Puniti kapice filom i na svaku stavite po jedanu krišku kačkavalja. Peći u rerni oko 30 minuta.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.