Salata od piletine sa kiselom pavlakom i povrćem
Sastojci:
- 300 g piletine
- 100 g korena celera
- 3 šargarepe
- 2 paprike
- 2 dl majoneza
- 1 kisela pavlaka
- 1 kašika narezanog peršuna
- sok jednog limuna
- so, biber
Priprema:
Piletinu skuvamo sa svim povrćem koje, inače, koristimo za supu. Kuvano meso izrežemo na trakice, ili komade po želji, a koren celera izrežemo, takođe, na tanke trakice, kao i šargarepu iz supe, pa dodamo kuvani grašak, iseckanu papriku, pa sve sastojke začinimo solju i biberom. Dodamo narezanog peršuna, sok od limuna , majonez i kiselu pavlaku manje masnoće. Pažljivo promešamo i poslužimo.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.