Zapečena pileća krilca sa parmezanom
Pileća „poslastica“ za ekipu!
Sastojci za 4 osobe:
- 600 g pilećih krilaca
- 75 g prezli
- 40 g rendanog parmezana
- 75 g maslaca
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 2 kašičice dimljene paprike
- 1/2 vezice peršuna
- crni biber
- 1 kašika začina za piletinu
Za sos:
- 150 g kisele pavlake
- 75 g majoneza
- 1 kašičica kapara
Za prilog:
- 1 kg pomfrita
- 1 kašika začina za hrskave krompiriće
Priprema:
Pileća krilca dobro operite i osušite, pa im odrežite vrhove (na prvom zglobu). Pospite ih začinom za piletinu, lagano pobiberite, dobro natrljajte i pustite da malo odstoje. U posudu stavite parmezan, prezle, beli luk u granulama, dimljenu papriku, naseckani peršun i dobro izmešajte. Maslac stavite u posudu i na laganoj vatri zagrevajte, tek toliko da se otopi. Pileća krilca umočite prvo u rastopljeni maslac, a zatim u smesu sa prezlama i parmezanom. Tako pripremljena pileća krilca složite na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.
Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta. Sos pripremite tako da zajedno dobro izmešate majonez, pavlaku i kapar. Pomfrit ispržite u dubokom ulju, pospite začinom za hrskave krompiriće i lagano protresite da se dobro oblože. Pečena krilca poslužite uz pripremljeni sos i pomfrit.
(Telegraf.rs)
Video: Petra je prevremeno rođena beba: Na rođenju imala je svega 680 grama i 33 centimetra
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.