Hrskava piletina sa roštilja
Sastojci za 4 osobe:
- 4 pileća batka sa karabatkom
- marinada sa belim lukom (ulje i beli luk)
- 1 paradajz
- 1 tikvica
- 1 crvena paprika
- 100 g bukovača ili šampinjona
- so
- crni biber
- 4 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Odvojite batke i karabatke, te ih pripremite za pečenje. Piletinu prelijte marinadom i ostavite neka stoji najmanje 30 minuta. Na roštilju prvo ispecite paradajz narezan na kriške, a zatim tikvice, papriku i pečurke. Povrće posolite, pobiberite i začinite maslinovim uljem. Piletinu iz marinade stavite na roštilj i pecite do rumene boje. Pečenu piletinu poslužite s pripremljenim povrćem s roštilja i pomfritom.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.