Pasta s dimljenom kobasicom i povrćem
Sastojci:
- 150 do 200 g paste
- oko 150 g brokolija iskidanog na manje cvetiće
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 mala glavica sitnije isečenog crnog luka
- 2 do 3 čena sitnije isečenog belog luka
- 1 crvena ili žuta paprika
- 100 ml mleka
- 100 g izrendanog sira
- 200 g dimljene kobasice isečene na kolutove
- po ukusu sitno iseckan peršun, tucana ljuta paprika
Priprema:
U veću šerpu sipati vodu, posoliti i pustiti da voda provri, dodati pastu i kuvati je oko 8 do 10 minuta. Za to vreme pripremiti brokoli, oprati ga i iskidati na male cvetiće, dovoljno velike za jedan zalogaj. Pre nego što će pasta biti gotova, dodati brokoli u istu vodu i kuvati još 1 minut da ponovo provri. Ocediti pastu i isprati je hladnom vodom. Dok čekate vodu da provri skuvajte pastu, u veći tiganj sipati ulje, zagrejati i dodati sitno iseckan crni luk i pržiti ga dok ne postane staklast i mekan, dodati papriku, koju ste očistili od semenki i žilica i isekli na kockice pa pržite i nju samo da omekša. Onda dodajte kobasicu, beli luk i mešajte, dok se kobasica malo ne proprži.
U tiganj sipati oceđenu pastu i brokoli, posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati mleko, izrendan sir i sve dobro sjediniti da se sir otopi. Sipati u veću posudu, posuti sa sitno iseckanim peršunom i ako hoćete može i sa malo ljute tucane paprike, pa poslužiti toplo.
(Telegraf.rs)
Video: Podkast "Glasno", EP 4: Gost Nemanja Dević
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.