U tiganj staviti kasiku masti i razmazati ravnomerno, dodati jaja, iseci kolutove paprike, posuti zacin, poklopiti i staviti na hladnu ringlu, zatim ukljuciti ringlu i posle par min. skloniti, jaja ce biti ravnomerno isprzena, nece se lepiti za tiganj.
Ulje nije štetno za prženje dok god ne dimi, mast za tvoju informaciju sadrži loš holesterol koji izaziva kardiovaskularne probleme, a u najgorim slučajevima može i da ubije čoveka. Biljna rafinisana ulja, posebo ulje semenki grožđa je najzdraviji izbor za prženje.
Tacno tako, uporno svi lupaju minuse, moj komentar cak nisu ni hteli da objave na nekom drugom sajtu. U originalnom izvornom receptu za jaje na oko, ono se pece sa obe strane i to tako da kada se prevrne onda se i pritisne i zumance se zapece tj. ne ostaje zivo. Taj izvorni recept za jaje na oko prikazivali su u jednoj naucnoj emisiji na televiziji, ali eto na internetu ga nema jer postoje milioni zaludjenika koji ce evo lupati minuse i na ovaj moj komentar.
Sal
Nevidjena glupost
Podelite komentar
Teslina naslednica
U tiganj staviti kasiku masti i razmazati ravnomerno, dodati jaja, iseci kolutove paprike, posuti zacin, poklopiti i staviti na hladnu ringlu, zatim ukljuciti ringlu i posle par min. skloniti, jaja ce biti ravnomerno isprzena, nece se lepiti za tiganj.
Podelite komentar
Johan
Ja pržim na masti.
Podelite komentar
sasa
ja przim bez ulja pa moram da okrenem , mada je ovako sladje.
Podelite komentar
UUUUU
Ovo jos ne cuh!
Podelite komentar
snezana
Jaje na oko se ne pece jaje se przi i odozgo se kasikom sipa vrelo ulje u kom se przi jaje a nikako se jaje na oko pece sa obe strane to je greska
Podelite komentar
Тутор
Какво уље, оно је штетно. Маст је закон, плус што се јаје не залепи за тигањ.
Podelite komentar
Marko
@Тутор
Ulje nije štetno za prženje dok god ne dimi, mast za tvoju informaciju sadrži loš holesterol koji izaziva kardiovaskularne probleme, a u najgorim slučajevima može i da ubije čoveka. Biljna rafinisana ulja, posebo ulje semenki grožđa je najzdraviji izbor za prženje.
Podelite komentar
Banja Luka
Pa koliko pece jaja, 10 min. Otklopi,zaklopi, otklopi pa zaklopi. A sve po dva minuta. :-)
Podelite komentar
Dare
To su przena jaja,jaje na oko se pece sa obe strane..
Podelite komentar
Endokin
@Dare
Tacno tako, uporno svi lupaju minuse, moj komentar cak nisu ni hteli da objave na nekom drugom sajtu. U originalnom izvornom receptu za jaje na oko, ono se pece sa obe strane i to tako da kada se prevrne onda se i pritisne i zumance se zapece tj. ne ostaje zivo. Taj izvorni recept za jaje na oko prikazivali su u jednoj naucnoj emisiji na televiziji, ali eto na internetu ga nema jer postoje milioni zaludjenika koji ce evo lupati minuse i na ovaj moj komentar.
Podelite komentar
Nikola
@Dare
Jaje na oko je dobilo naziv po tome što žumance izgleda kao oko. Ako pržiš sa obe strane nema oka.
Podelite komentar