Kako da spremite perfektno jaje na oko?
≫
Sastojci za 1 osobu:
- 2 jaja
- 1 kašika ulja
Priprema:
Zagrejte tiganj, sipajte ulje pa razbijte jaja u tiganj. Pržite na jačoj vatri možda dva minuta, zatim smanjite vatru, pa kašikom prelijte vrelo ulje preko žumanaca. Prekrijte poklopcem i pecite još dva minuta. Jaja će ispustiti tekućinu, a preko žumanaca će se navući opna od belanaca. Zatim otklopite tiganj i zapecite na jačoj vatri, tako da tečnost ispari. Tek kod serviranja posolite i pobiberite jaja.
Možete poslužiti uz neku kobasicu i svežu papriku.
(Telegraf.rs)
Video: Nova godina, novi počeci: Veče ispunjeno muzikom i zabavom
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Banja Luka
Pa koliko pece jaja, 10 min. Otklopi,zaklopi, otklopi pa zaklopi. A sve po dva minuta. :-)
Podelite komentar
Тутор
Какво уље, оно је штетно. Маст је закон, плус што се јаје не залепи за тигањ.
Podelite komentar
Johan
Ja pržim na masti.
Podelite komentar