Kako da spremite perfektno jaje na oko?
≫
Sastojci za 1 osobu:
- 2 jaja
- 1 kašika ulja
Priprema:
Zagrejte tiganj, sipajte ulje pa razbijte jaja u tiganj. Pržite na jačoj vatri možda dva minuta, zatim smanjite vatru, pa kašikom prelijte vrelo ulje preko žumanaca. Prekrijte poklopcem i pecite još dva minuta. Jaja će ispustiti tekućinu, a preko žumanaca će se navući opna od belanaca. Zatim otklopite tiganj i zapecite na jačoj vatri, tako da tečnost ispari. Tek kod serviranja posolite i pobiberite jaja.
Možete poslužiti uz neku kobasicu i svežu papriku.
(Telegraf.rs)
Video: Vučić: Referendum i izbore nudim, ali nasiljem ništa nećete dobiti
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Banja Luka
Pa koliko pece jaja, 10 min. Otklopi,zaklopi, otklopi pa zaklopi. A sve po dva minuta. :-)
Podelite komentar
Тутор
Какво уље, оно је штетно. Маст је закон, плус што се јаје не залепи за тигањ.
Podelite komentar
Johan
Ja pržim na masti.
Podelite komentar