Mini tart sa povrćem i pančetom
Sastojci za 12 korpica:
- 175 g mekog brašna
- 100 g maslaca
- 1/3 kašičice soli
- 1 dl vode
Fil:
- 100 g dimljene slanine (pančete)
- 50 g kačkavalja
- 1 crni luk
- 1 mladi luk
- 1,5 dl mleka
- 2 jaja
- začin, biber
- opciono: avokado za ukrašavanje
Priprema:
Napraviti prvo testo za korpice od navedenih sastojaka, i ostaviti 1 sat u frižideru. U međuvremenu pripremiti fil. Luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja, dodati kockice pančete i sve zajedno još kartko pržiti. Izmešati mleko, jaja, dodati kockice kačkavalja, a na kraju luk i pančetu, pa sve začiniti po ukusu. Razviti tanko koru, pa modlicom za mini tart (prečnika 10 cm), izvaditi krugove.
Korpice premazati maslacem i posuti brašnom, obložiti testom i izbockati viljuškom. U svaku korpicu, na testo sipati fil, ali ne do kraja, peći u prethodno zgrejanoj rerni na 200°C oko 25-30 minuta. Možete poslužiti toplo uz sezonsku salatu, sa avokadom.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.