Mini tart sa povrćem i pančetom

 ≫ 
  • 0

Sastojci za 12 korpica:

- 175 g mekog brašna

- 100 g maslaca

- 1/3 kašičice soli

- 1 dl vode

Fil:

- 100 g dimljene slanine (pančete)

- 50 g kačkavalja

- 1 crni luk

- 1 mladi luk

- 1,5 dl mleka

- 2 jaja

- začin, biber

- opciono: avokado za ukrašavanje

Priprema:

Napraviti prvo testo za korpice od navedenih sastojaka, i ostaviti 1 sat u frižideru. U međuvremenu pripremiti fil. Luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja, dodati kockice pančete i sve zajedno još kartko pržiti. Izmešati mleko, jaja, dodati kockice kačkavalja, a na kraju luk i pančetu, pa sve začiniti po ukusu. Razviti tanko koru, pa modlicom za mini tart (prečnika 10 cm), izvaditi krugove.

Korpice premazati maslacem i posuti brašnom, obložiti testom i izbockati viljuškom. U svaku korpicu, na testo sipati fil, ali ne do kraja, peći u prethodno zgrejanoj rerni na 200°C oko 25-30 minuta. Možete poslužiti toplo uz sezonsku salatu, sa avokadom.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA