Meksička ljuta i zapečena pasta sa mlevenim mesom

 ≫ 
  • 0

Sastojci za 4 osobe:

- ulje za prženje

- 200 g crnog luka

- 500 g mlevenog mesa

- 1 konzerva paradajza

- 70 g paradajz pirea

- 1 kašika čilija

- 1 zelena paprika babura

- so

- biber

- 250 g testenine

- 1 konzerva smeđeg pasulja

- 125 g sira

Priprema:

Luk sitno naseckati pa ga propržiti na malo ulja i na to dodati na kockice isečenu papriku. Dodati meso pa sve skupa pržiti, dok meso ne dobije smeđu boju, a zatim umešati paradajz, paradajz pire, čili, so, biber, pa kuvati 10 minuta. Oprati pasulj pa i njega dodati u meso i dok se sve krčka u vreloj vodi prokuvati pastu 1-2 minuta pa je ocedite.

Skinuti tiganj sa vatre pa pastu umešati zajedno sa ostalim sastojcima  u tiganju. Sve presuti u tepsiju veličine 32 x 20 pa posuti rendanim sirom i peći 30 minuta na 180 stepeni.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA