Meksička ljuta i zapečena pasta sa mlevenim mesom
Sastojci za 4 osobe:
- ulje za prženje
- 200 g crnog luka
- 500 g mlevenog mesa
- 1 konzerva paradajza
- 70 g paradajz pirea
- 1 kašika čilija
- 1 zelena paprika babura
- so
- biber
- 250 g testenine
- 1 konzerva smeđeg pasulja
- 125 g sira
Priprema:
Luk sitno naseckati pa ga propržiti na malo ulja i na to dodati na kockice isečenu papriku. Dodati meso pa sve skupa pržiti, dok meso ne dobije smeđu boju, a zatim umešati paradajz, paradajz pire, čili, so, biber, pa kuvati 10 minuta. Oprati pasulj pa i njega dodati u meso i dok se sve krčka u vreloj vodi prokuvati pastu 1-2 minuta pa je ocedite.
Skinuti tiganj sa vatre pa pastu umešati zajedno sa ostalim sastojcima u tiganju. Sve presuti u tepsiju veličine 32 x 20 pa posuti rendanim sirom i peći 30 minuta na 180 stepeni.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.