Brz doručak: sendvič sa svežim paradajzom
Sastojci:
- kriške hleba
- 1 paradajz
- malo šunke
- malo kajmaka
- malo ajvara
- malo tikvice
- malo kačkavalja
- ulje i peršun
Priprema:
Hleb poređati u vatrostalnu činiju. Namazati svaku krišku sa kašičicom kajmaka. Preko kajmaka naneti po kašičicu ajvara. Iseći šunku na trake, tikvicu na sitne kockice i poređati preko svake kriške. Paradajz iseći na kolutove, pa kolutove na polovine i tako poređati preko šunke i tikvica. Malo posoliti paradajz, po želji. Preko paradajza stavite po kocku sira, a možete i po jedan list kačkavalja. Malo preliti uljem i staviti u već zagrejanu rernu na 250°C i peći nekih 10 do 15 minuta ili dok sir ne počne da se topi, a hleb dobije lepu boju. Pečene posuti sa malo peršuna.
Ako želite da sve znatno ubrzate, onda jednostavno, preko kriške hleba stavite par kolutova paradajza i pospite peršunom, pa poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.