Supa od cvekle i jabuke sa celerom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 500 g crvene cvekle

- 1/4 celera

- 2 šargarepe

- 1 crnog luka

- po ukusu mlevenog kima

- 1 kašičicu maslinovog ulja

- 2 (manje) kisele jabuke

- 1 l vruće vode

- 1 kašika jabukovog sirćeta

- 4 kašičice rendanog rena (opciono)

Priprema:

Povrće očistiti i grubo iseckati, zagrejati ulje, pa dodati povrće i kim, promešati, naliti vrelom vodom, poklopiti lonac i kuvati dok povrće ne omekša. Pred kraj kuvanja dodati grubo iseckane jabuke (neoljuštene) lonac skinuti sa vatre i izmiksati sa stapnim mikserom, dodati preostalu vruću vodu začiniti supu sa sirćetom, renom, solju i biberom. Poslužiti na malo poseban način, u čašama ili na klasičan način.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA