Supa od cvekle i jabuke sa celerom
Sastojci:
- 500 g crvene cvekle
- 1/4 celera
- 2 šargarepe
- 1 crnog luka
- po ukusu mlevenog kima
- 1 kašičicu maslinovog ulja
- 2 (manje) kisele jabuke
- 1 l vruće vode
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 4 kašičice rendanog rena (opciono)
Priprema:
Povrće očistiti i grubo iseckati, zagrejati ulje, pa dodati povrće i kim, promešati, naliti vrelom vodom, poklopiti lonac i kuvati dok povrće ne omekša. Pred kraj kuvanja dodati grubo iseckane jabuke (neoljuštene) lonac skinuti sa vatre i izmiksati sa stapnim mikserom, dodati preostalu vruću vodu začiniti supu sa sirćetom, renom, solju i biberom. Poslužiti na malo poseban način, u čašama ili na klasičan način.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.