Zdrava supa od krompira sa celerom i kiselom pavlakom
Sastojci:
- 5 krompira
- 2 srednje šargarepe
- 1 mali celer
- 1 mala kisela pavlaka
- so
- začin
- malo mlevene paprike
- granula belog i crnog luka
Priprema:
Oljuštiti krompir, celer i šargarepu i iseckati ih na sitne kocke. Dodati vode par centimetara iznad povrća i kuvati na jakoj vatri. Kako se šargarepa sporije kuva od krompira, kuvati dok šargarepa ne bude dobro kuvana (toliko da je i viljuškom možemo pasirati). Kada je povrće kuvano, blago ga izgnječite u vodi u kojoj se kuvalo, pa onda štap mikserom umutite fin krem. Ukoliko vam krem dođe gust, slobodno ga možete razrediti vodom koliko već zelite.
Dodajte pavlaku i začine (so, malo mlevene paprike, granule belog luka i vrlo malo granula crnog luka).
(Telegraf.rs)
Video: Poslednjeg vikenda uoči Nove godine Beograd je prazan
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Penzionerka
A gde je tu celer?
Podelite komentar