Zdrava supa od krompira sa celerom i kiselom pavlakom

 ≫ 
  • 2

Sastojci:

- 5 krompira

- 2 srednje šargarepe

- 1 mali celer

- 1 mala kisela pavlaka

- so

- začin

- malo mlevene paprike

- granula belog i crnog luka

Priprema:

Oljuštiti krompir, celer i šargarepu i iseckati ih na sitne kocke. Dodati vode par centimetara iznad povrća i kuvati na jakoj vatri. Kako se šargarepa sporije kuva od krompira, kuvati dok šargarepa ne bude dobro kuvana (toliko da je i viljuškom možemo pasirati). Kada je povrće kuvano, blago ga izgnječite u vodi u kojoj se kuvalo, pa onda štap mikserom umutite fin krem. Ukoliko vam krem dođe gust, slobodno ga možete razrediti vodom koliko već zelite.

Dodajte pavlaku i začine (so, malo mlevene paprike, granule belog luka i vrlo malo granula crnog luka).

(Telegraf.rs)

Video: Poslednjeg vikenda uoči Nove godine Beograd je prazan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA