Zapečene svinjske šnicle sa suvom slaninom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1 kg svinjskih šnicli

- 50 g suve slanine

- 2-3 čena belog luka

- po želji povrća (paprike, crni ili praziluk, šargarepe, paradajza)

- po ukusu soli, bibera, suvog začina

- po ukusu ljute tucane paprike

- nekoliko kašika kisele pavlake ili kajmaka

Priprema:

Šnicle malo izlupajte, posolite i pobiberite. Povrće isecite na kolutove ili štapiće po vašoj želji. U vatrostalnu posudu stavite svo povrće, posolite ga, pobiberite, dodajte suvog začina i ukoliko volite malo pikantnije pospite ljutom tucanom paprikom. Sve izmešajte pa preko poredajte šnicle. Preko šnicli naseckajte na trake suve slanine.

Poklopite posudu alu folijom i stavite u rernu da se peče oko pola sata. Nakom toga je izvadite i preko šnicli prelijte kiselu pavlaku ili kajmak izmešanim sa sitno seckanim belim lukom, pa vratite u rernu na još desetak minuta, ali bez pokrivanja. Servirajte uz pečurke, povrće, palentu, pire, pirinač - već po želji.

(Telegraf.rs)

Video: Podkast "Glasno", EP 4: Gost Nemanja Dević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA