Zapečene svinjske šnicle sa suvom slaninom
Sastojci:
- 1 kg svinjskih šnicli
- 50 g suve slanine
- 2-3 čena belog luka
- po želji povrća (paprike, crni ili praziluk, šargarepe, paradajza)
- po ukusu soli, bibera, suvog začina
- po ukusu ljute tucane paprike
- nekoliko kašika kisele pavlake ili kajmaka
Priprema:
Šnicle malo izlupajte, posolite i pobiberite. Povrće isecite na kolutove ili štapiće po vašoj želji. U vatrostalnu posudu stavite svo povrće, posolite ga, pobiberite, dodajte suvog začina i ukoliko volite malo pikantnije pospite ljutom tucanom paprikom. Sve izmešajte pa preko poredajte šnicle. Preko šnicli naseckajte na trake suve slanine.
Poklopite posudu alu folijom i stavite u rernu da se peče oko pola sata. Nakom toga je izvadite i preko šnicli prelijte kiselu pavlaku ili kajmak izmešanim sa sitno seckanim belim lukom, pa vratite u rernu na još desetak minuta, ali bez pokrivanja. Servirajte uz pečurke, povrće, palentu, pire, pirinač - već po želji.
(Telegraf.rs)
Video: Podkast "Glasno", EP 4: Gost Nemanja Dević
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.