Skuše pripremljene na roštilju

 ≫ 
  • 0

Sastojci za 4 osobe:

- 1 kg plave ribe (srdele, skuše ili tune)

- 1 vezica peršuna

- ruzmarin

- maslinovo ulje za mariniranje i pečenje

- 1 kašika soli

- 1 kašika začina

Priprema:

Ribe očistite, operite i dobro osušite. Začin i so izmešajte pa tom mješavinim pospite ribe iznutra i spolja. U trbušnu šupljinu većih riba stavite grančice peršuna, ribe složite u odgovarajuću posudu, prelijte maslinovim uljem i pokrijte peršunovim i ruzmarinovim grančicama. Tako marinirane ribe ostavite neko vreme. Dobro ugrejte roštilj pa ribe vadite iz marinade i pecite. Tokom pečenja ribe premazujte grančicom ruzmarina koju uvijek umočite u ulje. Ribe pecite sa svake strane 5 do 10 minuta, što će, naravno, zavisiti od njihove veličine i težine.

Uz tako pripremljene ribe, već prema mogućnostima, možete poslužiti razne sveže salate ili kuvano povrće kao što su blitva, krompir i slično. Ako ste raspoloženi možete ribe staviti na ražanj i peći iznad roštilja, uz sve prethodne pripreme kao i u prvom slučaju.

(Telegraf.rs)

Video: Mladi Romi u Žablju – snaga zajednice i potencijal za svetliju budućnost

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA