Skuše pripremljene na roštilju
Sastojci za 4 osobe:
- 1 kg plave ribe (srdele, skuše ili tune)
- 1 vezica peršuna
- ruzmarin
- maslinovo ulje za mariniranje i pečenje
- 1 kašika soli
- 1 kašika začina
Priprema:
Ribe očistite, operite i dobro osušite. Začin i so izmešajte pa tom mješavinim pospite ribe iznutra i spolja. U trbušnu šupljinu većih riba stavite grančice peršuna, ribe složite u odgovarajuću posudu, prelijte maslinovim uljem i pokrijte peršunovim i ruzmarinovim grančicama. Tako marinirane ribe ostavite neko vreme. Dobro ugrejte roštilj pa ribe vadite iz marinade i pecite. Tokom pečenja ribe premazujte grančicom ruzmarina koju uvijek umočite u ulje. Ribe pecite sa svake strane 5 do 10 minuta, što će, naravno, zavisiti od njihove veličine i težine.
Uz tako pripremljene ribe, već prema mogućnostima, možete poslužiti razne sveže salate ili kuvano povrće kao što su blitva, krompir i slično. Ako ste raspoloženi možete ribe staviti na ražanj i peći iznad roštilja, uz sve prethodne pripreme kao i u prvom slučaju.
(Telegraf.rs)
Video: Mladi Romi u Žablju – snaga zajednice i potencijal za svetliju budućnost
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.