Riblja čorba sa ljutom alevom paprikom i paradajzom
Provereno dobra riblja čorba!
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 2 pečene paprike
- 3 paradajza
- biber
- 1 kašika slatke aleve paprike
- 1 kašičica ljute aleve paprike
- 1 kašika brašna
- 1.5 kg ribe (mrena, šaran, deverika, som i kečiga)
- riblja ikra po želji
- 200 ml belog vina
- so, začin i 1 suva ljuta crvena paprika
Priprema:
Jednu sitno iseckanu glavicu crnog luka staviti u šerpu sa uljem i na laganoj srednjoj temperaturi dinstati. Potom iseckati na što sitnije, najbolje u seckalici, 1 veću šargarepu, dodati luku i pržiti još 10-ak minuta. Dve paprike ispeći, oljustiti, iseckati što sitnije i dodati u šerpu. Pržiti još 10 min. Tri sveža paradajza oljuštiti i iseckati sto sitnije. Kuvati još 10 minuta i po ukusu dodati crnog mlevenog bibera, kašiku slatke aleve paprike i jednu kašičicu ljute aleve paprike. Doliti malo vode da se razredi i kašiku brašna. Uzeti veću šerpu i sipati 5 l vode, pa dodati povrće koje smo dinstali. Kada proključa staviti ribu.
Za riblju čorbu je veoma bitno da stavite više vrsta riba, i obavezno bar jednu kečigu. Stavite ikru, ako volite, a ako ne volite izostavite je. Dodajte jednu ljutu suvu papriku. Kada je riba na pola kuvana izvadite je i očistite od kostiju. Neko parče ostavite krupnije ili usitnite, to je stvar ukusa. Očišćeno meso vratiti u čorbu, doliti 200 ml belog vina i kuvati još pola sata na tihoj vatri. Pred kraj kuvanja posoliti po ukusu. Čorbu sluziti vruću.
(Telegraf.rs)
Video: Petra je prevremeno rođena beba: Na rođenju imala je svega 680 grama i 33 centimetra
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.