Riblja čorba sa ljutom alevom paprikom i paradajzom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1 glavica crnog luka

- 1 veća šargarepa

- 2 pečene paprike

- 3 paradajza

- biber

- 1 kašika slatke aleve paprike

- 1 kašičica ljute aleve paprike

- 1 kašika brašna

- 1.5 kg ribe (mrena, šaran, deverika, som i kečiga)

- riblja ikra po želji

- 200 ml belog vina

- so, začin i 1 suva ljuta crvena paprika

Priprema:

Jednu sitno iseckanu glavicu crnog luka staviti u šerpu sa uljem i na laganoj srednjoj temperaturi dinstati. Potom iseckati na što sitnije, najbolje u seckalici, 1 veću šargarepu, dodati luku i pržiti još 10-ak minuta. Dve paprike ispeći, oljustiti, iseckati što sitnije i dodati u šerpu. Pržiti još 10 min. Tri sveža paradajza oljuštiti i iseckati sto sitnije. Kuvati još 10 minuta i po ukusu dodati crnog mlevenog bibera, kašiku slatke aleve paprike i jednu kašičicu ljute aleve paprike. Doliti malo vode da se razredi i kašiku brašna. Uzeti veću šerpu i sipati 5 l vode, pa dodati  povrće koje smo dinstali. Kada proključa staviti ribu.

Za riblju čorbu je veoma bitno da stavite više vrsta riba, i obavezno bar jednu kečigu. Stavite ikru, ako volite, a ako ne volite izostavite je. Dodajte jednu ljutu suvu papriku. Kada je riba na pola kuvana izvadite je i očistite od kostiju. Neko parče ostavite krupnije ili usitnite, to je stvar ukusa. Očišćeno meso vratiti  u čorbu, doliti 200 ml belog vina i kuvati još pola sata na tihoj vatri. Pred kraj kuvanja posoliti po ukusu. Čorbu sluziti vruću.

(Telegraf.rs)

Video: Mladi Romi u Žablju – snaga zajednice i potencijal za svetliju budućnost

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA