Riba na roštilju sa krompirom i limunom
Stiže proleće i vreme je da raspalite roštilj!
Sastojci za 6 osoba:
- 1,5 kg ribe po izboru
- 4 čena belog luka
- 150 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
- so
- grančica ruzmarina
- 1 vezica peršuna
- 1 kašika začina
Za prilog:
- 600 g krompira
- 150 g mladog luka
- 50 ml sirćeta
- 100 ml maslinovog ulja
- so
- crni biber
Priprema:
U maslinovo ulje dodajte začin, promešajte, pa tom mešavinom dobro natrljajte ribu. Ribu pecite na zagrejanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ruzmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje sa začinom. Dok se riba peče pripremite prilog. Beli luk sitno naseckajte, dodajte naseckano lišce peršuna i zajedno dobro izmešajte. Krompir koji ste skuvali u ljusci kratko ohladite, oljuštite i narežite na kriške, dodajte narezani mladi luk, dodajte maslinovo ulje i sirće, pa lagano izmešajte.
Toplu ribu pospite pripremljenim prilogom, zalijte maslinovim uljem i poslužite s krompir salatom. Ako neko želi , ribu može poslužiti samo sa celim kuvanim krompirom, uz krišku limuna.
(Telegraf.rs)
Video: Petra je prevremeno rođena beba: Na rođenju imala je svega 680 grama i 33 centimetra
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.