Pita od bundeve sa sirom i nanom
Sastojci:
Za fil:
- 180 g luka
- 800 g bundeve
- 40 ml maslinovog ulja
- 8-10 listića sveže nane
- 250 g feta sira
- 4 jaja
- 1-2 kašike prezli
- biber
Za testo:
- 500 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
- 300 ml mleka
- 2 jaja
- 150 ml ulja
Priprema:
Za fil možete uzeti bilo koju vrstu bundeve. Bundevu razrežite, očistite od koštica, oljuštite koru i narežite na komadiće. Na maslinovom ulju popržite sitno narezan luka i dodajte komadiće izrezane bundeve. Dinstati dok tečnost koju bundeva ispusti, ne ispari, pa staviti sa strane da se smesa ohladi. U ohlađeno dodati sitno seckane listiće nane (ili nekog drugog mirisnog bilja), izmrvljen feta sir, razmućena jaja, prezle i biber.
Testo:
Pomešati brašno, prašak za pecivo i so, pa tome dodati mokre sastojke - mleko, razmućena jaja i
ulje, pa zamestiti testo. Testo podeliti na dva dela, jedan deo razviti, prebaciti u lim, malo podignuti rubove, pa napuniti smesom. Razviti i drugi deo i prekriti preko smese, pritisnuti malo ivice i staviti da se peče na 180°C dok lepo ne požuti. Pitu dobro ohladiti, pa poslužiti uz jogurt.
(Telegraf.rs)
Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.