Peljmeni - ruska testenina punjena koprivom
Sastojci:
- 500 g brašna za testeninu
- voda, jedno jaje i so
Fil:
- 500 g mladih kopriva, samo vrhovi - a zamene je zelje
- 200 g svežeg kravljeg sira
- kisela pavlaka, jaje, vlašac, so
Sos:
- 250 ml pavlake za kuvanje
- kockica maslaca
- sveži vlašac
Priprema:
Prosejte brašno, dodajte so, jedno jaje, mlake vode i malo ulja i mešajte, dok se ne dobije elasticno testo, pa neka malo odmori. Domaći kravlji sir pomešajte s malo pavlake, jednim jajetom, blanširanim dobro oceđenim i sitno naseckanim koprivama i sitno naseckanim vlašcem, posolite i dobro promešajte. Fil mora biti kompaktan. Stavite vodu da provri i posolite.
Posebno stavite pavlaku za kuvanje, malo soli i kockicu maslaca da se kuva na laganoj vatri. Razvijte testo i napravite krugove s rezačem za krofne, dodajte kašiku fila, preklopite i pritisnite dobro ivice. Skuvajte ih u kipućoj slanoj vodi, dok ne isplivaju i nemojte ih stavljati previše odjednom. Vadite ih pažljivo i ocedite, pa ih propržiti na malo maslaca. Poslužite prelivene pavlakom koja se zgusnula i pospite svežim vlacem.
(Telegraf.rs)
Video: Vučić: Referendum i izbore nudim, ali nasiljem ništa nećete dobiticms
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Rossia
Ovo nema veze sa zivotom. Ruski recept podrazumeva meso a ne koprive. Sledeci put prepisite kako treba.
Podelite komentar
tula
Gde je meso !!!
Podelite komentar
blavor
peljmeni , sa mljevenim mesom a vareniki sa dzemom,sirom itd...
Podelite komentar