Peljmeni - ruska testenina punjena koprivom

 ≫ 
  • 4

Sastojci:

- 500 g brašna za testeninu

- voda, jedno jaje i so

Fil:

- 500 g mladih kopriva, samo vrhovi - a zamene je zelje

- 200 g svežeg kravljeg sira

- kisela pavlaka, jaje, vlašac, so

Sos:

- 250 ml pavlake za kuvanje

- kockica maslaca

- sveži vlašac

Priprema:

Prosejte brašno, dodajte so, jedno jaje, mlake vode i malo ulja i mešajte, dok se ne dobije elasticno testo, pa neka malo odmori. Domaći kravlji sir pomešajte s malo pavlake, jednim jajetom, blanširanim dobro oceđenim i sitno naseckanim koprivama i sitno naseckanim vlašcem, posolite i dobro promešajte. Fil mora biti kompaktan. Stavite vodu da provri i posolite.

Posebno stavite pavlaku za kuvanje, malo soli i kockicu maslaca da se kuva na laganoj vatri. Razvijte testo i napravite krugove s rezačem za krofne, dodajte kašiku fila, preklopite i pritisnite dobro ivice. Skuvajte ih u kipućoj slanoj vodi, dok ne isplivaju i nemojte ih stavljati  previše odjednom. Vadite ih pažljivo i ocedite, pa ih propržiti na malo maslaca. Poslužite prelivene pavlakom koja se zgusnula i pospite svežim vlacem.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rossia

    28. april 2017 | 11:24

    Ovo nema veze sa zivotom. Ruski recept podrazumeva meso a ne koprive. Sledeci put prepisite kako treba.

  • tula

    28. april 2017 | 09:08

    Gde je meso !!!

  • blavor

    28. april 2017 | 13:37

    peljmeni , sa mljevenim mesom a vareniki sa dzemom,sirom itd...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA