Peljmeni - ruska testenina punjena koprivom
Sastojci:
- 500 g brašna za testeninu
- voda, jedno jaje i so
Fil:
- 500 g mladih kopriva, samo vrhovi - a zamene je zelje
- 200 g svežeg kravljeg sira
- kisela pavlaka, jaje, vlašac, so
Sos:
- 250 ml pavlake za kuvanje
- kockica maslaca
- sveži vlašac
Priprema:
Prosejte brašno, dodajte so, jedno jaje, mlake vode i malo ulja i mešajte, dok se ne dobije elasticno testo, pa neka malo odmori. Domaći kravlji sir pomešajte s malo pavlake, jednim jajetom, blanširanim dobro oceđenim i sitno naseckanim koprivama i sitno naseckanim vlašcem, posolite i dobro promešajte. Fil mora biti kompaktan. Stavite vodu da provri i posolite.
Posebno stavite pavlaku za kuvanje, malo soli i kockicu maslaca da se kuva na laganoj vatri. Razvijte testo i napravite krugove s rezačem za krofne, dodajte kašiku fila, preklopite i pritisnite dobro ivice. Skuvajte ih u kipućoj slanoj vodi, dok ne isplivaju i nemojte ih stavljati previše odjednom. Vadite ih pažljivo i ocedite, pa ih propržiti na malo maslaca. Poslužite prelivene pavlakom koja se zgusnula i pospite svežim vlacem.
(Telegraf.rs)
Video: Novi upad u institucije u Kosovskoj Mitrovici, Srbi u strahu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Rossia
Ovo nema veze sa zivotom. Ruski recept podrazumeva meso a ne koprive. Sledeci put prepisite kako treba.
Podelite komentar
tula
Gde je meso !!!
Podelite komentar
blavor
peljmeni , sa mljevenim mesom a vareniki sa dzemom,sirom itd...
Podelite komentar