Mađarski gulaš sa junetinom i svežom paprikom
Sastojci za 4 osobe:
- 800 g junećeg buta
- 50 ml ulja
- 200 g luka
- 1 crvena sveža paprika
- 1 kašičica slatke crvene paprike
- 1 kašičica ljute crvene paprike
- 2 čena belog luka
- 500 g krompira
- so
- crni biber
- 1 list lovora
- 100 ml belog vina
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 kašika začina
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite naseckani luk i papriku narezanu na kockice. Zatim dodajte junetinu narezanu na kockice, pa zajedno propržite oko 5 minuta. U posudu dodajte naseckani beli luk, crvenu mlevenu papriku, ljutu crvenu papriku, začin, lovor i sve zalijte s 800 ml vruće vode. Promešajte, posudu vratite na šporet i nastavite kuvati pokriveno na laganoj vatri. Kad meso omekša, dodajte oljušteni krompir narezan na kockice i kuvajte još 15-ak minuta.
Pred kraj kuvanja umešajte vino, vode po potrebi i još kratko prokuvajte. Gulaš poslužite posipan naseckanim peršunom. Ko voli može preko gulaša da posluži i pečenu krušku.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.