Mađarski gulaš sa junetinom i svežom paprikom

 ≫ 
  • 0

Sastojci za 4 osobe:

- 800 g junećeg buta

- 50 ml ulja

- 200 g luka

- 1 crvena sveža paprika

- 1 kašičica slatke crvene paprike

- 1 kašičica ljute crvene paprike

- 2 čena belog luka

- 500 g krompira

- so

- crni biber

- 1 list lovora

- 100 ml belog vina

- 1 kašika seckanog peršuna

- 1 kašika začina

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržite naseckani luk i papriku narezanu na kockice. Zatim dodajte junetinu narezanu na kockice, pa zajedno propržite oko 5 minuta. U posudu dodajte naseckani beli luk, crvenu mlevenu papriku, ljutu crvenu papriku, začin, lovor i sve zalijte s 800 ml vruće vode. Promešajte, posudu vratite na šporet i nastavite kuvati pokriveno na laganoj vatri. Kad meso omekša, dodajte oljušteni krompir narezan na kockice i kuvajte još 15-ak minuta.

Pred kraj kuvanja umešajte vino, vode po potrebi i još kratko prokuvajte. Gulaš poslužite posipan naseckanim peršunom. Ko voli može preko gulaša da posluži i pečenu krušku.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA