Kineska supa sa knedlama i svežim peršunom
Sastojci za 4 osobe:
- 1 supena kašika ulja
- 1 veza zeleni za supe
- 1 srednji beli krompir
- 1 supena kašika začina
- malo suvog začina vlašca, bosiljka, peršuna
- sveži peršun dva struka
Knedle:
- 1 jaje
- 6 supenih kašika griza
- malo soli
Priprema:
Pošto se opere i očisti povrće, sve se sitno isecka. U šerpu gde će se kuvati supa, staviti jednu supenu kašiku ulja i času vode. Uključiti ringlu na najjače, dodati sitno iseckan crni luk i pustiti da se dinsta. Čim luk postane stklast, dodati ostalu iseckanu zelen (šargarepu, paškanat,celer, praziluk, krompir…) suve začine i kašiku začina. Sve to malo prodinstati i izmešati varjačom. Posle nekih 5 minuta doliti vode, ako je potrebno.
Knedle:
Umutiti jedno jaje i dodavati kašiku po kašiku griza. Ne sme biti pretvrdo, ali ni premeko. Kada se dođe do željene gustine obavezno skloniti šerpu sa ringle i onda malom, kafenom kašičicom knedlu po knedlu spuštati u vrelu supu koja ne sme da ključa. Kada se istroše sve knedle vratiti šerpu na ringlu i ostaviti da se krčka narednih 10-15 minuta, što je sasvim dovoljno da se knedle lepo skuvaju i pri tom ne budu tvrde, a ni da se ne raspadaju.
(Telegraf.rs)
Video: Mladi Romi u Žablju – snaga zajednice i potencijal za svetliju budućnost
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Mirijam
Meni ova fotografija vise lici na sarme, nego na knedle?????
Podelite komentar