Kineska supa sa knedlama i svežim peršunom

 ≫ 
  • 3

Sastojci za 4 osobe:

- 1 supena kašika ulja

- 1 veza zeleni za supe

- 1 srednji beli krompir

- 1 supena kašika začina

- malo suvog začina vlašca, bosiljka, peršuna

- sveži peršun dva struka

Knedle:

- 1 jaje

- 6 supenih kašika griza

- malo soli

Priprema:

Pošto se opere i očisti povrće, sve se sitno isecka. U šerpu gde će se kuvati supa, staviti jednu supenu kašiku ulja i času vode. Uključiti ringlu na najjače, dodati sitno iseckan crni luk i pustiti da se dinsta. Čim luk postane stklast, dodati ostalu iseckanu zelen (šargarepu, paškanat,celer, praziluk, krompir…) suve začine i kašiku začina. Sve to malo prodinstati i izmešati varjačom. Posle nekih 5 minuta doliti vode, ako je potrebno.

Knedle:

Umutiti jedno jaje i dodavati kašiku po kašiku griza. Ne sme biti pretvrdo, ali ni premeko. Kada se dođe do željene gustine obavezno skloniti šerpu sa ringle i onda malom, kafenom kašičicom knedlu po knedlu spuštati u vrelu supu koja ne sme da ključa. Kada se istroše sve knedle vratiti šerpu na ringlu i ostaviti da se krčka narednih 10-15 minuta, što je sasvim dovoljno da se knedle lepo skuvaju i pri tom ne budu tvrde, a ni da se ne raspadaju.

(Telegraf.rs)

 

Video: Mladi Romi u Žablju – snaga zajednice i potencijal za svetliju budućnost

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirijam

    29. april 2017 | 18:38

    Meni ova fotografija vise lici na sarme, nego na knedle?????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA