Jordanska rolovana jagnjetina sa suvom slaninom
Sastojci:
- 1,5 - 2 kg jagnjećeg ili ovčijeg buta
- 1 manja glavica kelja
- 1 kašika senfa
- 200 g suve slanine
Priprema:
But oprati hladnom vodom, pažljivo izvaditi kosti, i iseći tako da nastane veliki komd za rolovanje. Kelj narezati na tanke trakice i blanširati pa isprati hladnom vodom. Slaninu narezati na tanke trakice, a jagnjetinu premazati senfom sa unutrasnje strane, naređati slaninu, pokriti blanširanim keljom i zarolati. Vežite kuvarskim koncem da se ne otvori. Stavite u posudu za pečenje, ubacite jednu kašiku svinjske masti ili ulja i jednu času vode. Uključite rernu na 180° i pecite sledeća 3 do 4 sata. Ako je jagnjetina onda tri - a za ovčetinu četri.
Kada je meso pečeno, izvadite i rerne, skinite poklopac, pojačajte temperaturu na 250°C i vratite još 5 do 10 minuta, samo da se uhvati korica. Sada izvadite meso iz posude, najbolje u aluminijumsku foliju zamotate i ostavite 10 min da se odmori isecite na kriške i posluzite sa krompirom.
(Telegraf.rs)
Video: Muzej grada Beograda otvorio izložbu o nobelovcu Ivi Andriću u Pekingu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Jugoslav
Ajdeeee! Nisam znao da je slanina specijalitet u Jordanu!
Podelite komentar
lavica
Sigurno nabavljaju slaninu od nas, dobro je sto ce se "izvoz"povecati.Cuj slanina u Jordanu!
Podelite komentar
Goveđa slanina
ima na jutjubu kako se pravi govedja slanina... od kad to slanina mora da bude samo od svinje?
Podelite komentar