Obrok salata sa piletinom i povrćem
Sastojci za 3 osobe:
- 3 fileta pileća
- 250 g graška
- 2 veće šargarepe
- 80 g pirinča
- 2 paprike po mogućnosti jedna zelena jedna crvene boje
- 4 kašike kukuruza
Preliv:
- 4-5 kašika kisele pavlake
- 1 kašičica senfa
- 4 jaja
- so i biber
- maslinovo ulje po želji
Priprema:
Kuvati zajedno piletinu, grašak i šargarepu izrezanu na pola. Posoliti i kuvati nekih 20 minuta, pa dodati oprani pirinač i još kuvati dok ne bude gotovo. Kada se sve skupa skuvalo procediti kroz cediljku, malo oprati toplom vodom i ohladiti. Piletinu i papriku iseći na kockice, izmešati i dodati kukuruz pa začiniti maslinovim uljem.
Kiselu pavlaku pomešati sa senfom dodati biber, dobro izmešati i preliti preko salate. Jaja skuvati, očistiti i poslužiti sa salatom.
(Telegraf.rs)
Video: U Narodnom muzeju Srbije otvorena izložba "Odličja i zaveštanja"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.