Jednostavni dimljeni fileti ribe
Sastojci:
- riba po želji (losos, patrmka, skuša i haringa)
- so
Priprema:
Za filetiranje ribe prvo odsecite glave i repove (od kojih možete da napravite divnu riblju čorbu), i lagano odvajajte peraja, pa glavnu kičmenu kost, sve lagano trudeći se da vam što manje ribe ostane na kostima. Kad napravite filet, uzdužno imate još jedan red koščica koje možete vaditi pincetom, pa posolite ih sa obe strane i ređajte u neku činiju i ostavite na hladnom do sutra. Vatru naložite na otvorenom, a nanizanu ribu na kanapu stavite iznad vatre, tri do četiri sata, toliko da „uhvati“ dim.
Tako nadimljenu ribu sad treba osušiti na promaji. Služiti kao hladno predjelo, ali se dimljena riba može staviti i u riblju čorbu, razne paste, riblje pljeskavice, sarme i gde god van padne na pamet, a svuda će izuzetno obogatiti ukus.
(Telegraf.rs)
Video: Tzv. kosovska policija upala u zgradu opštine Gračanica
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.