Domaća kobasica sa više vrsta mesa i začina

 ≫ 
  • 1

Mesni fil za 10 kg:

- 6 kg svinjske plećke srednje mlevene

- 3 kg svinjskog buta krupno mlevenog

- 1 kg tvrde slanine (sitno mlevene)

- 300 g junetine sitno mlevene

- svinjska creva

Začini:

- 200 g soli

- 35 g belog bibera

- 25 g slatke mlevene paprike

- 120 g belog luka sitno sitno seckanog

- 1 kašičica čilija

- 1/2 kašike šećera

Priprema:

U propasirajte sitno seckani beli luk i ubacite ga u šolju mlake vode. Razmutite u toj vodi začine, precizno izmerene. Pomešajte začine sa mesom i više puta promešajte smesu, sa pauzama. Najbolje je da punite creva filom tek sutradan.

Ostavite ih da se prosuše na promaji. Prosušene kobasice na promaji, možete dimiti ili ostaviti u zamrzivaču, pa spremati po potrebi.

Saveti:

- koristite preciznu vagu

- ako želite približno da vidite rezultat ispržite tanke pljeskavice, pa probajte da li vam ukus odgovara.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    6. maj 2017 | 10:33

    Da je 3 kg junetine ok a 300gr na toliko kilograma se ne oseti uopste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA