Pečena jaja u avokadu
Potrebno je:
- jedan avokado
- dva manja jajeta
- malo morske soli
- biber
- mlevena crvena paprika
- maslinovo ulje
- balsamiko (redukovani ili krem – opciono)
Priprema:
Isecite avokado na dva dela. Izdubite rupu za jaje. U rupu prvo stavite žumance a zatim dodajte polako belance da se ne bi prelilo. Od alu folije napravite “jastuče” na koje stavite avokado da bi stajao ravno u tepsiji.
Dodajte so i biber pa pecite 15 minuta na 200°. Kada je gotovo prelijte maslinovim uljem i balsamikom. Uz ovo jelo odlično idu rotkvice i mladi luk.
Recept i fotografija: Slobodan Stefanovic (blog)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.