Divna tajlandska pileća supa sa celerom
Sastojci:
- 1 praziluk
- 3 šargarepe
- 1/2 korena peršuna
- 1 stabljika celera
- 1 manja zelena tikvica
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 kg piletine sa kostima
- 1/2 kašičica belog luka u prahu
- po potrebi mevenog bibera
- po potrebi soli
- po potrebi začina
- 2-3 litra vode
- 250 ml suvog miksa za supu
Priprema:
Svo povrće iseći na kockice. Na ulju prvo dinstati praziluk 2-3 minuta, pa onda dodati ostalo povrće i dinstati s mešanjem oko 5 minuta ili dok ne omekša malo. Dodati piletinu i doliti vodu. Staviti začine i so, pa ostaviti supu da vri i da se kuva oko 1h. Pred kraj izvaditi piletinu, skinuti je sa kostiju, iseći na sitne kockice i vratiti u supu. Dosoliti i začiniti po potrebi i servirati.
(Telegraf.rs)
Video: Od ovog datuma sledi značajniji preokret vremena: Vremenska prognoza do kraja januara
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
milan
ma dajte molim vas,odakle na tajlandu maslinovo ulje,
Podelite komentar