Bolonjeze špageti sa rendanim kačkavaljem
Sastojci za 6 osoba:
- 500 g mlevenog mesa
- malo ulja
- malo soli, bibera, origana, lorberovog lista i drugi začini po vašem ukusu
- 200 ml paradajz pirea
- malo vode
- 1 pakovanje tankih špageta
- malo rendanog kačkavalja
Priprema:
Stavite 2-3 kašike ulja u tiganj i dodajte naseckani crni luk. Posolite (da luk pusti vodu) i pržite, ali pazite da luk ostane beo da ne počne da se prži. Uz postepeno dodavanje po malo vode dinstajte crni luk nekih 20-tak minuta odnosno dok sasvim ne omekša. Zatim u tako dobro pripremjen luk dodajte mleveno meso i sve začine. Kratko propržite i nalijte vodom otprilike (2 čase). Poklopite do pola i ostavite na tihoj vatri da se kuva oko sat, sat i po.
Na kraju dodajte paradajz pire, otvorite poklopac i uz češće mešanje (da kečap ne zagori) kuvajte dok voda ne ispari, a ostane dovoljno sosa. U vruću vodu stavite so i malo ulja, pustite da voda zavri i stavite špagete pa kuvajte oko 5 minuta. Kad budu kuvane odmah ih procedite i isperite hladnom vodom. Servirajte špagete, prelijte ih sosom i rendanim kačkavaljem odozgo.
(Telegraf.rs)
Video: Mladi Romi u Žablju – snaga zajednice i potencijal za svetliju budućnost
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.