Rolovano svinjsko meso sa šunkom i sirom
Sastojci:
- 2 kg svinjske polutke
- 100 g šunke
- 100 g sira (gauda, edamer)
- 2 kašike senfa
- malo rendanog parmezana
- so, biber
- ulje
Priprema:
Polutku posoliti i pobiberiti. Premazati unutrašnju stranu senfom. Iseći sir i šunku na listove. Preko senfom premazane polutke staviti parmezan, a onda poređati listove šunke, pa preko toga listove sira. Urolati to polako pazeći da listovi sira i šunke ne ispadnu, a onda uvezati meso u rolat da se ne bi raspalo tokom pečenja. Urolano i uvezano meso još malo posoliti, pa pouljiti i umotati u aluminijumsku foliju. Peći na temperaturi od oko 180°C.
Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti da se malo zapeče i spolja. Ostaviti meso da se dobro ohladi, a zatim ga iseći. Služiti hladno uz neku salatu.
(Telegraf.rs)
Video: Vučić: Referendum i izbore nudim, ali nasiljem ništa nećete dobiti
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Bube
Jel postoji rolovano meso sa necim drugim osim sunke i kackavalja?
Podelite komentar