Rolovano svinjsko meso sa šunkom i sirom

 ≫ 
  • 1

Sastojci:

- 2 kg svinjske polutke

- 100 g šunke

- 100 g sira (gauda, edamer)

- 2 kašike senfa

- malo rendanog parmezana

- so, biber

- ulje

Priprema:

Polutku posoliti i pobiberiti. Premazati unutrašnju stranu senfom. Iseći sir i šunku na listove. Preko senfom premazane polutke staviti parmezan, a onda poređati listove šunke, pa preko toga listove sira. Urolati to polako pazeći da listovi sira i šunke ne ispadnu, a onda uvezati meso u rolat da se ne bi raspalo tokom pečenja. Urolano i uvezano meso još malo posoliti, pa pouljiti i umotati u aluminijumsku foliju. Peći na temperaturi od oko 180°C.

Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti da se malo zapeče i spolja. Ostaviti meso da se dobro ohladi, a zatim ga iseći. Služiti hladno uz neku salatu.

(Telegraf.rs)

Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bube

    11. april 2017 | 18:21

    Jel postoji rolovano meso sa necim drugim osim sunke i kackavalja?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA