POSNO! Prženi oslić aromatizovan peršunom
Predlog za jednostavan posni ručak...
Sastojci za 2 osobe:
- 2 ribe oslića
- 1 veliki limun
- 100 g maslinovog ulja
- 1 veza peršuna
- 4 kašike brašna
- morska so, biber
Priprema:
Ribe oprati, osušiti, pa preliti sa limunovim sokom od pola limuna. Posoliti je i pobiberiti, pa je uvaljati u brašno. Zagrejati maslinovo ulje, pa pržiti ribe dok ne porumene. Pred kraj preliti sa limunovim sokom od pola limuna i posuti sa pola vezice seckanog peršuna. Pržiti još minut, staviti na ubrus i posuti sa ostatkom seckanog peršuna. Možete poslužiti sa pomfritom i zelenom salatom.
(Telegraf.rs)
Video: Marija Milutinović novinarka Telegraf.rs izveštaj iz Bele kuće
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Irena
Ne przi se na maslinovom ulju, jer ono gubi svoja dragocena svojstva, przi se na suncokretovom, ocedi se na salveti, pa se prelije maslinovim uljem
Podelite komentar