Mislili ste da je ovo nemoguće: supa od hleba
Sastojci za 4 osobe:
- 1 hleb
- 2 l vode
- 1 velika kašika začina
- 1/2 čaše mleka
- 1/2 čaše pavlake za kuvanje
Priprema:
Hleb podeliti na manje komadiće i potopiti u vodu. Staviti da se kuva na laganoj temperaturi 1 h. Povremeno dolivati vodu tako da uvek imate istu količinu kao i na početku kuvanja, a 15 minuta pred kraj kuvanja supu začiniti sa začinom, dodati mleko i pavlaku za kuvanje.
Kada je supa gotova, sklonite je sa vatre i žicom za mućenje lagano usitniti-lomiti komadiće raskuvanog hleba što sitnije, a možete ostaviti i veće komade, ako tako više volite.
(Telegraf.rs)
Video: Selaković na otvaranju 5. Rusko-srpskog kulturnog foruma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Staro jelo
Moderna popara
Podelite komentar
nesa
nisam zagovornik bacanja hleba ali jeftinije je kupiti svez hleb od spremanja ove supe
Podelite komentar