Idealno pečen i začinjen krompir
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašika semena korijandera
- 1 kašika zrna kima
- 4 kašike ulja
Priprema:
U pleh u kojem ćete peći krompir sipati 3 kašike ulja, pa ga staviti u rernu. Uključiti rernu da se greje zajedno sa plehom na 220°C. Oprati i oljuštiti krompir, pa ga iseći na polovine ili četvrtine. Staviti ga u dosta vode, posoliti i staviti da se kuva. Kada voda sa krompirom provri, kuvati 5 minuta i ocediti krompir. Dok se krompir kuva, začine stavite u posudu i blago ih usitnite. Dodajte i preostalu kašiku ulja i dobro promešajte.
Pažljivo izvadite pleh iz rerne sa ugrejanim uljem, pa prvo stavite pripremljene začine, a onda i krompir. Pažljivo promešajte i vratite pleh u rernu. Pecite 40-45 minuta. Za vreme pečenja par puta kašikom pažljivo promešajte krompir.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.