Idealno pečen i začinjen krompir

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1 kg krompira

- 1 kašičica tucane ljute paprike

- 1 kašičica kurkume

- 1 kašika semena korijandera

- 1 kašika zrna kima

- 4 kašike ulja

Priprema:

U pleh u kojem ćete peći krompir sipati 3 kašike ulja, pa ga staviti u rernu. Uključiti rernu da se greje zajedno sa plehom na 220°C. Oprati i oljuštiti krompir, pa ga iseći na polovine ili četvrtine. Staviti ga u dosta vode, posoliti i staviti da se kuva. Kada voda sa krompirom provri, kuvati 5 minuta i ocediti krompir. Dok se krompir kuva, začine stavite u posudu i blago ih usitnite. Dodajte i preostalu kašiku ulja i dobro promešajte.

Pažljivo izvadite pleh iz rerne sa ugrejanim uljem, pa prvo stavite pripremljene začine, a onda i krompir. Pažljivo promešajte i vratite pleh u rernu. Pecite 40-45 minuta. Za vreme pečenja par puta kašikom pažljivo promešajte krompir.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA