Svinjetina dinstana graškom i povrćem
Sastojci:
- 1 veća glavica crvenog luka
- 3 čena belog luka
- 1 veća šargarepa
- 500 g svinjetine
- 1 pakovanje smrznutog graška
- začin
- 1 mala kašičica sode bikarbone
- 100 ml pasiranog paradajza
Priprema:
Luk sitno naseckati, a šargarepu i meso iseći na kocke. Na zagrejanom ulju izdinstati luk. Kad luk postane staklast dodati beli luk, šargarepu i meso, pa sve promešati. Dodati kašičicu sode bikarbone, radi bržeg dinstanja, jer je meso zilavo, te malo posoliti. Doliti vruće vode tek toliko da prekrije meso, poklopiti i dinstati oko 1 h, uz povremeno mešanje i dolivanje vode po potrebi, sve dok meso ne bude skoro gotovo. Na pola dinstanja, dodati pasirani paradajz (iz tetrapaka), oko 100 ml. Kada je meso omekšalo, dodati smrznuti grašak i začine po ukusu.
Dosuti vode da prekrije grašak. Sve promešati i ostaviti da se krčka dok grašak ne omekša i ne upije saft. Možete poslužiti uz zelenu salatu ili neki drugi dodatak po želji.
(Telegraf.rs)
Video: Podkast "Glasno", EP 4: Gost Nemanja Dević
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.