Gulaš od teletine sa slatkom, crvenom, tucanom paprikom
Sastojci:
- 1 kg teletine
- 1 crveni luk
- 1/2 kašičice slatke mlevene paprike
- 2 kašike koncetrata paradajza iz tube
- 1 kašičica začina
- ulje, so, krupno mleveni biber
- 800 ml vode
- 2 kašičice brašna
Priprema:
Meso narežite na kocke, a luk očistite i isto narežite na što sitnije kockice. U lonac dodajte ulje da prekrije dno, zagrejte i prvo dinstajte luk da malo omekša. Dodajte meso, crvenu papriku, paradajz iz tube, so i začin. Dinstajte 10-tak minuta dok meso ne promeni boju i ne ispari sok koje meso pusti. Dodajte vruće vode toliko da meso bude prekriveno, poklopite i kuvajte na tihoj vatri dok meso ne omekša (otprilike 1 - 1,5 sat).
Tokom kuvanja dodajte još vode po potrebi, uvek po malo. Kad je gulaš skuvan, u pola čase hladne vode razmutite 2 kašičice brašna i dodajte na kraju. Prokuvajte da se sos poveže. Dosolite, ako je potrebno i pospite biberom, pa poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Predsednik Vučić se obratio građanima Srbije apropo večerašnjih protesta
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ja
A, tek kako ga ja kuvam, prste da polizes.:)
Podelite komentar
Marko Lučić
Zašto brašno u gulaš :/
Podelite komentar